Nytt/Representerer Norge på Capitol Hill: – Først sa jeg at jeg var for kontroversiell

Representerer Norge på Capitol Hill: – Først sa jeg at jeg var for kontroversiell

Norge Idag, Ingunn Mydland
06. Mai 2024
Representerer Norge på Capitol Hill: – Først sa jeg at jeg var for kontroversiellMØTTES I PARLAMENTET: Den første gangen Jan-Aage Torp møtte Ralph & Danielle Drollinger var i 2018 i det rumenske parlamentet i Bucuresti. Som bildet viser, følte Jan-Aage seg som en dverg ved siden av den tidligere proff-basketball-spilleren på 2 meter 10 centimeter. Foto: Oslokirken

Oslo-pastor Jan-Aage Torp er utpekt til å representere Norge i Capitol Ministries. Han har vært på parlamentariker-trening i bibelundervisning på Capitol Hill sammen med toppledere fra femti nasjoner, i verdens største bibelundervinings-nettverk for politikere og samfunnsledere.

Oslo-pastor Jan-Aage Torp er utpekt til å representere Norge i Capitol Ministries. Han har vært på parlamentariker-trening i bibelundervisning på Capitol Hill sammen med toppledere fra femti nasjoner, i verdens største bibelundervinings-nettverk for politikere og samfunnsledere.

Capitol Ministries startet på 1990-tallet i California, der Ralph Drollinger ble frelst under sin basketballkarriere, og begynte å glede seg over å undervise Guds ord overfor politikere lokalt. Det ble til en jevnlig bibelundervisning i statens parlament, som begynte å bre seg rundt til flere steder.

I 2016 kom det store gjennombruddet, under Trump. Nå har de nådd femti stater og har ukentlige bibelstudier.

Representerer Norge på Capitol Hill: – Først sa jeg at jeg var for kontroversiellHJERTE FOR AFRIKA: Her er Stephen Mbogo og Jan-Aage Torp som representerer Capitol Ministries i henholdsvis Kenya og Norge. Mbogo er leder av African Enterprise International som har ført an i den store øst-afrikanske vekkelsen som bl. a. hans forgjenger Biskop Festo Kivengere ledet. Foto: Oslokirken

I 2018 møtte Oslo-pastor Jan-Aage Torp Drollinger i Bucuresti, og ble spurt om å begynne bibelstudier for parlamentarikere i Oslo.

– Jeg sa jeg er for kontroversiell, jeg har ingen mulighet til det. Men vi har holdt kontakt, og dette arbeidet er blitt mer og mer internasjonalt. Det har spredt seg til Ukraina og en del europeiske nasjoner, og det har nådd EU-parlamentet i Brüssel og Strasbourg, der det nå er bibelstudier der.

Representerer Norge på Capitol Hill: – Først sa jeg at jeg var for kontroversiellTRENINGSUKE: - Noe av det jeg verdsetter mest ved de internasjonale samlingene for de nasjonale ledere i Capitol Ministres, er fellesskapet og vennskapet som utvikler seg mellom oss, sier Jan-Aage Torp. Bildet viser noen av de europeiske ledere som var samlet til treningsuke på Capitol Hill i Washington DC i november 2023. Foto: Oslokirken

Jan-Aage Torp sier det er spennende å se hvordan arbeidet sprer seg, for når folk holder seg til Guds Ord, det er da det begynner å bli forandringer.

– Siden 2018 har jeg de siste seks årene opplevd at en del av den negative stigmaen rundt meg har blitt dempet eller forsvunnet helt. Jeg er blitt mer frimodig til å dele Guds Ord med ledere, og er ofte på mottakelser og møter med ledere, både formelle og uformelle ting. I fjor spurte Capitol Ministries om jeg var klar for å ta en offisiell rolle for dem i Norge. Jeg sa det kanskje var klart nå. Da hentet de meg over i november 2023 til en femdagers treningsuke for ledere på relativt topplan i verden, der 50 kristenledere fra 50 nasjoner var samlet, fra alle kontinenter unntatt Antarktis.

De var sammen med Mike Johnson som er speaker i Kongressen. Og hadde en gjennomgang av betydningen av Guds Ord for politikere.

– Det var en stor opplevelse, forteller Torp.

– Det aller viktigste for en nasjon, er at lederne tar imot Bibelen som Guds Ord, og Bibelens budskap. Jeg sa at jeg var villig til å gå inn i en sånn oppgave. Så kom jeg tilbake til Norge, og vi har fortsatt å bygge relasjoner med ledere. Det er ikke noe nytt vi gjør, men vi bygger relasjoner med ledere, bystyrer og kommunestyrer. Det har ført til at vi har kommet i gang med å undervise Guds Ord til nasjonens ledere. I Norge er det meget kontroversielt å delta i en bibelsamtale der man tror på Bibelen, men uten at vi kan gå ut med navn, har vi bibelundervisning og bibelsamtaler med samfunnsledere i Norge, som kommer til å bety noe for kommende generasjoner.

Powered by Cornerstone