Sånn fant jeg Jesus!

Jan-Aage Torp
Sånn fant jeg Jesus!Jan-Aage Torp idag! (foto: Tor H. Lanton)

Jeg var 17 da det skjedde: Jesus kom inn i mitt liv for å bli!

Jeg vokste opp i et vidunderlig misjonærhjem. Mamma & pappa tjente Herren sammen i Japan og Thailand, og jeg hadde en virkelig opplevelse av å tilhøre Herren Jesus Kristus.

Men enhver trenger å ha en personlig trefning med Gud og gjøre Jesus til Herre i sitt liv.

I omlag et år hadde jeg holdt meg borte fra min hjemmemenighet, Filadelfia i Oslo. Mamma & pappa elsket meg og ba for meg hver dag mens jeg var på søken etter livets mening. Jeg meldte meg inn i Human-Etisk Forbund (HEF), men oppdaget snart at det var ikke mye mening i en livsstil med så mye hat mot kristendom og moral. Så jeg var frustrert.

Sånn fant jeg Jesus!Billy Graham og Jan-Aage Torp i Oslo da Jan-Aage var 21 Sånn fant jeg Jesus!Stein-Ove Berg

Men en dag var jeg hjemme alene. Jeg undersøkte tv-programguiden, og det var en film den kvelden på NRK. Jeg begynte å se. Filmen var om en skuespillerinne som opplevde ensomhet og meningsløshet, og hun brukte narkotika for å drukne sin tomhet og frykt. På en eller annen måte opplevde jeg hennes livshistorie som meningsfylt for meg. I filmen ble skuespillerinnen invitert med på et møte som evangelisten Billy Graham holdt i et stort stadion. Idet hun gikk inn på stadion, kunne vi høre den sterke utfordringen fra den berømte evangelisten: «Smal er veien som leder til livet...» Jeg lyttet engasjert. Idet Billy Graham ga frelsesinnbydelsen, og tusener søkte Gud, gjorde også skuespillerinnen det. Plutselig hørte jeg Graham henvende seg til tv-tittere og radiolyttere. Han sa: «Hvor du enn befinner deg, knel ved siden av din tv eller radio ikveld, legg din hånd på den, og be synderens bønn med meg!» Med tårer som rant ned mine kinn, knelte jeg ved tv-skjermen og la min hånd på den.

Den dagen, 17 år gammel, tok jeg min endelige og evige beslutning om å følge Kristus Jesus. Jeg har aldri angret. Jeg tok en beslutning om at jeg heller vil ha Jesus enn noe annet som livet kan tilby.

På slutten av tv-budskapet med Billy Graham sang George Beverly Shea en sang om er blitt min livshistorie: «Jeg vil heller ha Jesus!» Nedenfor er den kraftfulle teksten på norsk og et video-opptak der George Beverly Shea synger nettopp den sangen.

Jeg har også tatt med nedenfor lydfilen av den norske utgave av sangen «Jeg vil heller ha Jesus», fremført av Stein-Ove Berg og Iselin Alme. Jeg elsker å høre denne sangen. Stein-Ove var min gode venn, og han gikk hjem til Jesus i 2002. Klikk på den her:

Idag, idet du leser mitt vitnesbyrd, vil jeg invitere deg til å ta imot Jesus Kristus og gjøre Ham til Herre i ditt liv. Velkommen til å sende en email til vår menighet ved å bruke kontaktskjemaet øverst på denne websiden, og vi kontakter deg. Hvor du enn bor, vil Jesus lede og utruste deg for evigheten!

Sangtekst:

Jeg vil heller ha Jesus enn perler og gull,
Heller ham enn de skatter som smuldrer i muld
Jeg vil heller ha Jesus enn riker og land
Heller ledes hver dag av en naglemerkt hand

Ref...
enn ha kongemakt og en fyrstes prakt,
men i lenker være lagt
Jeg vil heller ha Jesus enn hva som helst
meg verden kan by i dag

Jeg vil heller ha Jesus enn bifalls brus
Jeg vil heller ham tilbe i Herrens hus
Jeg vil heller ha Jesus enn verdens ry
Jeg vil heller se fram mot Guds morgengry

Ref…

Han er perlenes perle og skattenes skatt
er mer lys enn det daggry som følger på natt
Han er alt for min lengtende sjel her på jord
Jeg vil heller ha Jesus og gå i hans spor

Ref…

George Beverly Shea --I´d Rather Have Jesus
Powered by Cornerstone