Nytt/Historisk/En ny skinnsekk

En ny skinnsekk

Oslokirken Media
03. April 2003
En ny skinnsekkSEMINAR: Sentrale personer under seminaret «Apostler og apostoliske tjenester»: Jan-Aage Torp (til venstre) og Peter Wagner. Foto: OVE EIKJE

– Den apostoliske reformasjon er en ny skinnsekk i Guds menighet. Dette er det hurtigst voksende segment av kristendommen på alle jordens kontinenter.

Av Ove Eikje, Avisen Dagen

Dette hevdet den amerikanske kirkevekst-forskeren Peter Wagner under seminaret «Apostler og apostoliske tjenester». 

Arrangementet var et ledd i osloleadership.org, som var vertskap for seminaret. Jan-Aage Torp lederskaps-initiativ samarbeider med Wagner Leadership Institute, en nyskapning for utdannelse og trening av ledere i Guds rike. 

Det var bare 25 personer til stede på seminaret, men Torp sier seg fornøyd med fremmøtet. 

Kirkevekst 
Peter Wagner pekte på at det er fire viktige spørsmål når det gjelder kirkevekst: Hvorfor er det slik at Gud velsignelse hviler der hvor den hviler? Menighetene er ikke like - men hvorfor er noen mer velsignet enn andre? Kan vi forstå et mønster for Guds velsignelse? Hvis det er slik, hva er da felles karakteristikk for disse menighetene? 

Wagner fortalte om hvordan han reiste til Bolivia som misjonær og var anti-pinsevenn. Men noen år senere fikk han nytt syn på saken, for han oppdaget hvordan Guds velsignelse hvilte over pinsevennene. 

– I dag ser vi et mønster for guddommelig velsignelse globalt, og vi opplever en ny skinnsekk i Guds rike. Hver ny skinnsekk kommer i en ny tid, der Gud fortsetter med å gjøre ting annerledes. Løsningen i dag er ikke en menighet som på Det nye testamentets tid - for dette er en gammel skinnsekk. Vi trenger en ny skinnsekk for det 21. århundre med Det nye testamentes prinsipper, sa Wagner. 

Ny skole 
– Dette er en ny skole som vi har nettopp har etablert, og som vi ønsker å bygge langsomt opp. Vi ønsker å trene kristne ledere. Vi vil ikke ta dem ut fra tjeneste eller arbeid, men midt i tjenesten ønsker vi å gi dem guddommelig utrustning, sier Jan-Aage Torp til Dagen. Han mener at det i de nordiske nasjoner er behov for trening og utdannelse til en effektiv tjenestegjerning. 

– Vi vil formidle både salvelse og informasjon til tjeneste. I et vanlig kurs hos oss får man kontakt med noen av verdens fremste apostler, profeter, evangelister, hyrder og lærere. I kursene får deltagerne både praktisk innhold og personlig betjening ved Den Hellige Ånd, fremholder Torp. 

WLI Nordic inngår i Wagner Leadership Institute internasjonalt, som er grunnlagt av Peter Wagner. Utdannelsen gjennomføres blant annet ved kurser, hjemmestudier, åpne konferanser og seminarer, misjonsreiser, internett-kurs og ved deltagelse på ulike skoler. WLI Nordic er også medlem av Apostolic Council of Educational Accountability (ACEA) som samler apostoliske og karismatiske undervisningsinstitusjoner på alle kontinenter.

Powered by Cornerstone