Nytt/Historisk/Pastor Jan-Aage 50 år!

Pastor Jan-Aage 50 år!

Oslokirken Media
27. Juni 2007
Pastor Jan-Aage 50 år!Anders og Jon Einan med jubilanten (foto: Tor H.Lanton)

Igår fylte pastor Jan-Aage Torp 50 år! Dagen ble behørig feiret med en åpen mottagelse i Den Gamle Banken Pub.

Pastor Jan-Aage 50 år!Mottagelsen ble ledet av Julie og Anders Torp (foto: Tor H. Lanton) Pastor Jan-Aage 50 år!Stortingsrepresentant Jan Simonsen og storesøster Liv-Ellinor Torp (foto: Tor H. Lanton) Pastor Jan-Aage 50 år!Misjonær Jan Smidsrød holdt en varm tale basert på 27 års nært vennskap (foto: Tor H. Lanton)

Mer enn 100 gjester hadde funnet veien til puben i Skippergata, der mottagelsen ble ledet av pastor Jan-Aages sønn Anders (19) og datter Julie (21).

Anders Torp overrasket sin far og alle med følgende åpningstale:

"Mine damer og herrer – hjertelig velkommen til Jan-Aage Torps 50 års dag!

Dette er en stor dag av ære og markering. Det er i dag, 50 år siden, en Guds gave kom til verden – sendt fra Gud til å være en taler av sannhet til Nasjonene. 

Gjennom kamp etter kamp, seier etter seier – har Gud brakt deg og din familie gjennom alt. 

En revolusjonær, Patrick Henry sa ”Gi meg frihet eller gi meg død”. Det er noe du, Jan-Aage har viet ditt liv til. Du sloss for frihet og du er ikke interessert i noe annet enn full seier.

Lengselen etter å se frihet i ditt eget liv, din families liv, men også i andre mennesker er det som er drivkraften i deg. 

Du har erklært krig mot løgn og urett, og koste får koste hva det vil – den seier du har innstilt deg for, sammen med andre, skal inntas og den kamp det krever skal vi svette, blø og dø for – sammen. 

Denne kvelden er for å hylle Gud for det som har skjedd, men mest av alt for å se frem til alle de nye årene som ligger foran våre føtter av kamp og seier!

Gratulerer så mye med 50 års dagen, Jan-Aage".

Ettermiddagen var preget av hyggelige samtaler, deilige kaker og snacks, og hjertevarme hilsener til Jan-Aage Torp.

Jon Einan, Jan-Aages nære medarbeider gjennom 20 år, hyllet Jan-Aage som sin åndelige far, mentor, eksempel og venn.

I tillegg til den offisielle åpningstalen i bursdagsmottagelsen ved Anders Torp, var fire av Jan-Aages øvrige fem barn til stede (unntatt hans eldste sønn som var forhindret fra å komme), og flere av dem talte hjertevarmt om ham som sin pappa, og viste til internasjonale reiser sammen som blant deres mest dyrebare minner.

Misjonær Jan Smidsrød, Jan-Aages svoger, holdt en varm gratulasjonstale basert på 27 års nært vennskap. Han talte om sin beundring for Jan-Aage som en mann av integritet og ærlighet, og kalte ham for "mitt forbilde".

Dr. Emanuel Minos (82), "the grand-old-man" av skandinavisk pinsebevegelse, talte om Jan-Aage som sin åndelige sønn som har stått opp for fundamentale verdier, og har utmerket seg i sin generasjon.

Blant de øvrige talerne var stortingsrepresentant Jan Simonsen, redaktør Finn Jarle Sæle, og flere pastorer og kristenledere.

Dr.Emanuel Minos omtalte Jan-Aage som sin åndelige sønn (foto: Tor H. Lanton)
Powered by Cornerstone