Kryssilden/Adlyd Herrens profetiske ord - og det blir oppfylt!

Adlyd Herrens profetiske ord - og det blir oppfylt!

Jan-Aage Torp
16. September 2023

Det kommer en strøm av åpenbaring fra Guds hjerte til hans barn på Planeten Jord.

Det viktigste er Guds skrevne, evige ord som er Bibelens 66 bøker. Her er standardene, konseptene, prinsippene, løftene og budene som holder hvert menneske innenfor Guds fullkomne design for våre liv.

Men Herren taler også til oss gjennom subjektive profetier. Hans subjektive profetiske ord er avgjørende for vårt voksende forhold til Gud, og gir oss spesifikk veiledning for vårt daglige liv. De kan komme fra en profet, en venn, en bibelsk setning, en drøm eller på mange andre måter.

Spørsmålet mange kristne sitter fast i er dette: «Hvis jeg adlyder hans subjektive ord, er det loviskhet? Bør ikke personlig profeti bli oppfylt automatisk, uten noen anstrengelse eller lydighetshandlinger fra min side?»

Jesus gjør svarene på dette veldig klare - lydighet er ikke loviskhet, det er faktisk kjærlighet:

Jesus sier: «Hvis dere elsker Meg, så hold Mine bud» (Johannes 14:15).

Lydighet må omformes til en riktig forståelse. Og når vi først gjør det, åpner det opp for en helt ny verden av aktivitet i våre liv i Gud.

Mange mennesker tror feilaktig at hvis Herren taler profetisk til oss, krever det aldri noen lydighet. De tror dette på grunn av denne misforståelse av loviskhet.

Å ha et hjerte rettet mot lydighet mot Guds skrevne ord og hans subjektive, profetiske ord er avgjørende for vårt voksende forhold til Gud.

Vi kan ikke be Gud om å tale og deretter velge å ikke adlyde. Vi kan ikke velge hva Gud vil si eller hva Han vil snakke om, men vi kan velge hva vår respons vil være.

(Noen uttalelser i denne artikkelen er fra pastor Darren Hibbs, 2014)

Powered by Cornerstone