Oslokirken innklager Vårt Land til PFU

Restoration Media
29. Oktober 2019
Oslokirken innklager Vårt Land til PFUChristine Andreassen, Alf Gjøsund og Andreas Hasseløy under Vårt Lands paneldebatt

REVIDERT: Trossamfunnet Restoration Oslokirken har idag innklaget Vårt Land til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Vårt Land arrangerte et debattmøte om filmen DISCO på tirsdag 15/10. Oslokirkens klage gjelder i dette tilfellet ikke selve filmen, og heller ikke at de fire paneldeltagerne fikk komme til orde.

Vår klage gjelder at Vårt Land arrangerte et debattmøte som dagen etter publiseres i sin helhet på avisens podkast og med hovedpunkter i nettartikkelen. Her fremkommer synspunkter fra filmens regissør, fra Vårt Lands religionsredaktør, fra pastoren i Hillsong Oslo, og fra en kritiker av Oslokirken.

Det ble fremsatt bestridelige faktaopplysninger og sterke beskyldninger mot Oslokirken, som ikke kommer til orde i debatten, og vi blir gjenstand for en kollektiv injuriering, uthenging, stempling og karikering som bryter med VVP på en rekke punkter: 2,3. 3,2. og 4,14.