Nytt/Historisk/UIO-leder Andreas Nordli og Oslokirkens pastor Jan-Aage Torp: Lever på almisser

UIO-leder Andreas Nordli og Oslokirkens pastor Jan-Aage Torp: Lever på almisser

Oslokirken Media
22. Oktober 2009
UIO-leder Andreas Nordli og Oslokirkens pastor Jan-Aage Torp: Lever på almisser

Avisen Dagen skriver idag om kristenlederne Andreas Nordli (Ungdom i Oppdrags leder) og jan-Aage Torp (Oslokirkens pastor) som begge sto oppført med null i lønn og formue i 2008.

KRISTENLIV 

- Vi lever på luft og kjærlighet, spøker leder i Ungdom i oppdrag Andreas Nordli.

Onsdag ble skattelistene lagt frem. Den viste stor forskjell i inntektene i kristen-Norge. Blant de med minst inntekt var lederen i Ungdom i oppdrag, Andreas Nordli. Han var oppført med null formue og lønn.

Les også: Stor inntektsforskjell i Kristen-Norge

UiO-lederen forteller at engasjementet i Ungdom i Oppdrag skjer det uten lønn. 

- De som arbeider hos oss har ansvaret for eget underhold. Det medfører at man må leve med en enkel livsstil, samtidig er det ikke snakk om å leve under fattigdom. 

Nærhet til misjon

-Alle medarbeiderne får trening i hvordan man reiser økonomisk støtte. De som støtter arbeidet gir ikke til oss, men til misjon. Da får man en nærhet mellom givere og de som arbeider med misjon, sier Nordli. 

- Det er ingen planer om å endre på systemet heller? 

- Nei, det er ingen planer om det. Slik har vi levd siden 1995 og vi har vel aldri opplevd å ha ubetalte regninger eller tomt kjøleskap. Vi har det vi trenger og er fornøyde med det. 

«Levitter»

Nordli legger ikke skjul på at man blir avhengig av Gud og at noen er kalt til å leve slik. 

- Vi har et forbilde i det gamle testamentet hvor Levittene, en av de tolv stammene, levde på gaver fra folket fordi de gjorde tjeneste i templet.

- UiO har vind i seilene, det vises gjennom oppslutningen dere har. Skyldes dette den hengivenheten man må legges til grunn? 
 

- Ja, vi får håpe det, ler Nordli som fortsetter: 

- Det er mange som føler at de har et "eierforhold" til ungdom i oppdrag. Vi har tre hundre ansatte i Norge og 110 misjonærer. Altså totalt fire hundre nordmenn. Har hver person i snitt ti personer i sitt personlige nettverk som støtter - da har man fire tusen personer som er direkte involvert i misjon. Dermed blir det en stor grasrotbevegelse ut av å fungere på en slik måte, sier Nordli. 

Beskjeden lønn

En annen som er ført opp med null i inntekt og formue er pastor i Oslokirken Jan-Aage Torp. Han forteller at 2008 har bydd på mange personlige utfordringer og at det har gitt utslag i økonomien. Dessuten er Oslokirken inne i en omstillingsfase. 

- Vi driver et pionerarbeid med fattige folk og asylsøkere, så det var ikke rom for lønn i året som gikk, sier Torp.  

- Vi ønsker ikke at det skal være slik og jeg har fått noe lønn i år, men det er fortsatt ganske beskjedent. Det er tøft for meg å klare meg, sier Torp. 

Powered by Cornerstone