Nytt/Historisk: Oslokirken/Kalte pastor psykopat og horebukk

Kalte pastor psykopat og horebukk

Kristelig Pressekontor
26. Januar 2016
Kalte pastor psykopat og horebukk

(Kristelig Pressekontor) Blogger Jan Kåre Christensen må betale 12.000 kroner i bot for å ha sjikanert pastor Jan-Aage Torp.

Det avgjorde Oslo tingrett mandag. Christensen var tiltalt for å ha krenket Jan-Aage Torps «fred».

Bakgrunnen er at Christensen har omtalt Torp i sterke ordelag på sin egen blogg, og blant annet kalt pastoren for psykopat, horebukk, narsissist og horkarl. Christensen mener Torp lever i synd fordi han har giftet seg på nytt.

Retten mener Jan Kåre Christensen virker å være drevet av et «personlig forfølgelsesmotiv», skriver Vårt Land.

«Retten mener også at uttalelsene samlet sett har beveget seg langt bort fra tros- og religionskritikk, og heller tatt form av sjikanøs og trakasserende personforfølgning. Dette er etter rettens syn både hensynsløst og sterkt klanderverdig opptreden» står det i dommen.

Jan-Aage Torp fremmet gjennom sin bistandsadvokat krav om oppreisningserstatning på 30-50.000 kroner. Dette slipper tiltalte å betale, blant annet fordi Torp ifølge retten «selv har bidratt til å eskalere og forlenge konflikten ved sine utsagn om tiltalte».

I tillegg til boten må Christensen betale saksomkostninger på 3.000 kroner. Han sier til Vårt Land at han mener dommen er en form for justismord, og at han kommer til å anke den. KPK

Powered by Cornerstone