Falske brev

Alvorlig hets og misbruk av Pastor Torp og Oslokirken
Oslokirken Media
06. Mars 2015

Idag mottok Oslokirkens pastor, Jan-Aage Torp, en telefonoppringning fra Metodistkirke-pastor i Bergen, Leif S. Jacobsen. Leif & Jan-Aage er venner og pastor kollegaer gjennom mange år, men oppringningen skyldes uhyggelige ting.

Falske brevLeif S. Jacobsen er øverste tilsynsmann for Metodistkirken i Norge Falske brevKopi av det falske brevet til Pastor Leif Jacobsen

-Leif Jacobsen ringte meg for å fortelle om et brev han hadde mottatt idag med mitt navn som underskrift, forteller Jan-Aage. I brevet står det:

Leif Sverre Jacobsen     Ditt korstog mot meg har slått feil. Din eneste redning er å drive ut demonen som er inni deg. Jeg har alltid lest Efeserbrevet og prøvd å leve opp til dette, men med deg er alt forgjeves. Demonene i deg er for sterke. Du er dømt til et liv i evig pine i Satans tabernakel om du ikke snur straks.     Jan Aage Torp

-Selv om Leif & jeg lo, var vi skaket begge to av at noen kan misbruke mitt navn så grovt. Leif & jeg har alltid hatt et respektfullt og tillitsfult forhold til hverandre. Leifs øyeblikkelige henvendelse til meg viser hvor ekte og ærlig han er. Andre ville kanskje bare latt brevet gå i søppelbøtta uten en gang å fortelle meg, men sånn er ikke Leif.

-Senere idag har Oslokirken fått flere lignende henvendelser, senest for noen minutter siden fra en bankmann som idag mottok et brev med "inkassokrav" fra Oslokirken på grunn av angivelig ubetalt "tiende". Jeg er takknemlig for at denne bankmannen kontaktet oss straks. Her er en (anonymiserte" teksten:

Hei jeg har i dag fått et lite hyggelig brev fra dere hvor det står at jeg tidlig i 2014 forpliktet jeg et tiende til deres arbeid med å innbetale 1000,- en sum ble ringt inn.... hva dette er kjenner jeg ikke til, og stiller meg meget undrende til ordlyden og kravet som vil bli sendt rettslig inkasso hvis jeg ikke betaler. Jeg jobber selv med dette (inkasso og mislighold), så ber da om å få oversendt dokumentasjonen på denne angivelige telefonsamtalen som gjør at jeg skulle ha forpliktet meg til denne donasjonen. Noe jeg selvfølgelig bestrider. Finner brevet og kravet uten noe substans og ser derfor bort fra hele saken.

-Vi samler inn all dokumentasjon fra disse sakene, og har en mistanke om at mange har mottatt falske brever der mitt navn og Oslokirken blir misbrukt. Vennligst kontakt oss og send dokumentasjonen så vi kan overlevere sakene til Politiet, som allerede har siktet en mann for grov netthets og sjikane mot Aina & meg. forteller Jan-Aage Torp.

Powered by Cornerstone