Utdrivelse av demoner

Jan-Aage Torp
04. Mars 2019
Utdrivelse av demoner Utdrivelse av demonerJan-Aage Torp var sammen med Pastor Sandor Nemeth i Budapest for 10 dager siden

Den 7. september 2016 skrev jeg nedenstående artikkel på min private blogg, men nå jeg har jeg lagt til en skildring fra min reise til Budapest for 10 dager siden, og for øvrig er teksten uendret. 

At Oslokirken republiserer min artikkel på menighetens nettside, skyldes at min sønn Anders - som forlot menigheten og troen på Jesus for 11-12 år siden - har titt og ofte behov for å hevde at jeg lyver om demonutdrivelse. Trolig er dette viktig for Anders´ formidling av sin egen troverdighet idet han skriver enda en bok om meg og vår virksomhet, finansiert av ultra-sekulære krefter i Norge. Jeg syns det er greit å komme misforståelser i forkjøpet så jeg slipper å bruke tid på dette etter at en bok er klar i bokhandelen. Denne artikkel viser realiteten som enhver vil kunne forstå - for enhver som vil.

Velkommen til å lese artikkelen nedenfor.

Legg merke til at jeg alltid har trodd på demonutdrivelse. Jeg har i mange år frimodig tatt imot folk til betjening i denne henseende. Jeg har sett beviser for demonutdrivelse i utlandet. Men i Norge har jeg knapt sett det, men jeg har likevel større tro på betydningen av og realiteten ved demonutdrivelse idag enn noen gang før fordi Skriften dokumenterer det, og det skjer også i andre europeiske land der rasjonalismen har begynt å miste sitt kvelende grep.

Demonene kan ikke kamuflere seg så lett når rasjonalismen og sekularismen kollapser i en nasjon.

Dette holder på å skje i Norge, og derfor er anti-kreftene så redde.

Demoner manifesterer seg i individer, men også i ondskapens systemer, som f.eks. i det forferdelige «barnevernet» i Norge.

Her er artikkelen av 7. september 2016, med tillegg av en skildring fra Budapest:

Jeg har humret mange ganger, og noen ganger dratt meg i håret (som jeg ikke har :-) ), over anklager og spekulasjoner om vår teologi og praksis mht demonutdrivelse.

Jeg har alltid trodd på demonutdrivelse. Allerede under studiedagene ved Fuller Theological Seminary (1981-1983) var jeg vitne til dette gjennom John Wimbers tjeneste.

Da jeg var ungdomspastor i Pinsekirken Betel i Trondheim (1983-84) husker jeg spesielt en episode der eksen kom begeistret hjem etter en øvelse i ungdomskoret. Der hadde de angivelig drevet ut demoner av en jente.

Så husker jeg videoer og lydkassetter fra Livets Ord i Uppsala der Ulf Ekman og hans disipler skrek og brølte mot demoner, ikke minst ansporet av Sam & Jane Whaley som introduserte «å kaste opp dine demoner». Ekmans gjestepredikant Norvel Hayes sa under en preken i 1988: «Noen mener det er én demon bak hver busk. Men sannheten er at det er to!» Stor jubel på Livets Ord på den tiden, som drev systematisk grøftekjøring under alle Ulf Ekmans 30 år som leder.

Jeg husker en kar fra Hare Krishna som kom hjem til oss i Lillestrøm en sen hverdagskveld i 1993 for å samtale om sitt liv. Jeg var søvnig, og valgte å gå for en kontrollerbar «Fadervår»-landing som et tegn på at jeg ville han skulle gå. Men da begynte han å bjeffe, rulle under salongbordet, hvine, og Gud vet hva. Jeg var livredd, men «min andre halvdel» gyvet løs og befalte demonene å gå. Oppriktig talt: Jeg skulle ønske det var jeg som hadde gjort det, men dessverre var ikke jeg så sikker i min sak.

I 1998 var det husmøte i et hjem i Lillestrøm. To-tre ungdommer var kommet på besøk til noen av kvinnene blant oss, og de hadde fått åpenbaring om at den besøkende unge mannen fra Danmark var plaget av demoner. Under forbønn klorte han seg i ansiktet - visstnok noe han hadde drevet med i årevis.

Men i 2003 hadde vi besøk av ledere fra Ellel Ministries. Nå hadde vi begynt opptakten til menighet i Oslo, og nå var jeg opptatt av å legge sunne og velfungerende fundamenter. Jeg hadde hørt mye om Ellel, så min tilfredshet var stor da de valgte å hjelpe oss.

Otto & Sharon Bixler, som ledet Ellel for Øst-Europa, investerte mye i oss fra februar 2003 og til Oslokirken opphørte på høsten 2009. De brakte sunnhet i teologi og praksis. Nå ble det gjort vitterlig for enhver at kristne har ikke demoner, men at vi kan bli plaget av ekstern demonisk innflytelse som trenger å bi brutt i Jesu Navn. Forbønn gjaldt ikke demonutdrivelse, men som pinsevenner i Norge har sagt siden Barratts tid: «Å bli løst fra synden!» «Løsermakt» er et annet godt norsk pinseord fra førkrigstiden.

Zambia-vennene fra Spiritual Clinic brakte med seg til Oslo i august 2007 en teologi og praksis som minnet om Ulf Ekman, Norvel Hayes & Co på 1980-tallet. Vi ryddet raskt opp i dette, og zambierne viste god vilje til å lære.

For 10 dager siden var jeg hos mine venner i Europas største karismatiske kirke, Troskirken i Budapest,  ledet av min venn gjennom 30 år, Pastor Sandor Nemeth. Under en av samtalene våre på pastorkontoret hørte vi lyder fra et naborom. Jeg smilte og konstaterte: «Befrielse!» Pastor Sandor & teamet smilte og sa: «Vi praktiserer fortsatt dette!» De fortalte også at de hadde hatt samtaler med lederne i Ungarns katolske kirke, og dette avklarte at Den Katolske Kirke og Troskirken har i hovedtrekk den samme teologi og praksis i så henseende.

Hvorfor forteller jeg alt dette?

Jeg vil at enhver skal vite at vi tror på demonutdrivelse, men at det kreves modenhet og erfaring å kunne skjelne. Paulus skriver til korinterne om evnen til «å bedømme ånder» (1Korinter 12:10).

Jeg er blitt anklaget i media for «i full offentlighet benektet at demonutdrivelser har skjedd i dine menigheters regi i Norge».

Dette er vrøvl.

NRK Lørdagsrevyen - Healing Center

I Dagsrevyen den 21.mars 2009 fortalte jeg i full offentlighet at jeg har erfart demoner i utlandet, og at jeg har møtt personer som er under kontroll av demoner, og at vi har en visjon om å hjelpe demonbesatte og satanister til frihet. Men jeg sa konsekvent i alle mediaopptredener siden 2007 at dette hadde vi ikke erfart på vårt Healing Center, og heller ikke i Oslokirken. At noen av våre ivrigste i noen sommermåneder før Healing Center startet i september 2007, ville bli bedt for utallige ganger av zambiere for å «bli fri fra sine demoner», det er noe vi klokelig satte en stopper for.

Men vi har selvsagt alltid hjulpet folk i kampen for å seire over syndens makt i sine liv.

Utdrivelse av demoner

Vår tids aggressive sekulærhumanister har jo eksistensielle problemer i forhold til både demoner og synden, så denne presiseringen roer nok ikke ned deres tynnslitte nerver, fordi det er Jesu Kristi herrevelde som er deres egentlige «problem».

Men javisst tar vi imot mennesker som vil bli satt fri fra demoner!

Men vi klargjør først: En kristen kan ikke ha demoner!

Hvis noen oppsøker oss for å drive eksperimenter eller utagere, da avviser vi vedkommende raskt. Da jekker vi ned «demonutdrivelse». En kaffekopp gjør biffen!

Powered by Cornerstone