Å forandre atmosfæren

Jan-Aage Torp

Den første utfordringen når vi etablerer en menighet i en by, er å begynn med å forandre atmosfæren der.

Å forandre atmosfærenJeg minnes da jeg tjenestegjorde i Kiev, Ukraina for noen år siden at min vert, Sunday Adelaja, snakket om betydningen av å forandre atmosfæren i en by først, før man kan erobre den.

Apostelen Paulus skrev om "herskeren i himmelrommet, den ånd som nå er virksom i de ulydige" (Efes 2:2), og så fortsetter han: "I Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i himmelen med ham" (Efes 2:6). Han skriver også i det samme brevet (Efes 6:12): "For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmel-rommet.". Det er tydelig at Paulus tar for seg den åndelige situasjonen i atmosfæren.

For å forandre atmosfæren på et sted trenger vi egentlig bare å bringe den autoriteten vi har i Kristus. Når vi praktiserer den i våre personlige liv, i vårt ekteskap, familie og hjem, da kan vi bringe dette med oss hvor enn vi går.

Vi fortsetter inntil vi har totalt gjennombrudd i samsvar med Matteus 28:18-20. Deretter kan vi disippelgjøre hele byen!

Sunday Adelaja & Jan-Aage Torp tjenestegjør sammen
Powered by Cornerstone