Kryssilden/Koronapandemien: Profeter og hyrder i landet?

Koronapandemien: Profeter og hyrder i landet?

Jan-Aage Torp
13. Desember 2021
Koronapandemien: Profeter og hyrder i landet?Pastorparet Aina & Jan-Aage Torp

På onsdag ble jeg tilbudt min tredje dose med Pfizers koronavaksine, og jeg svarte øyeblikkelig ja.

Jeg ser frem til å få den.

Koronapandemien: Profeter og hyrder i landet?Fra min offentlige Facebookside den 2. april 2021 - et par dager etter min første Pfizervaksine. En tilsvarende melding skrev jeg etter annengangs-vaksinering den 20. april.

Jeg fikk min første injeksjon den 31. mars og den andre den 20. april. Jeg fikk absolutt ingen bivirkninger. Faktisk kjente jeg ikke engang stikkene!

Oslokirken

I Oslokirken anbefaler vi alle medlemmer og besøkende å få vaksinene snarest mulig.

Vaksiner er aldri fullkomne, men de gjør svært mye godt for de aller fleste.

Som pastorer har Aina & jeg forsøkt å være gode eksempler for hjorden siden pandemien begynte for snart to år siden.

I vårt internasjonale nettverk og i mine mediaopptredener har jeg aldri tullet med alvoret i koronapandemien.

Da jeg ble invitert til en verdenskongress i Sør-Korea 1-8. februar 2020 - fem uker før pandemien offisielt nådde Norge - krevde jeg en flybillett som førte meg utenfor pandemiområdene - og de måpende amerikanske arrangørene aksepterte mitt krav. Hvis de ville ha meg, måtte de akseptere mitt krav. I Seoul brukte alle munnbind, vasket hendene og holdt avstand. De skjønte alvoret.

Jeg har i nesten to år skrevet flere artikler og laget TV-intervjuer fra hele verden som dokumenterer alvoret i koronaen. 

Vi har vært dønn åpne i Oslokirken og i våre innflytelsessfærer om at vi verdsetter vaksineringen, og at vi overholder de helsefaglige anvisninger og anbefalinger. Vi takker Gud for alle medlemmer og andre som har fulgt vårt eksempel. Ved Guds nåde er ingen blitt smittet. Vi stoler på Herren og bruker sunn fornuft.

Vaksiner er et gode

Jeg er trygg på vaksinasjoner, selv om jeg vet at alle vaksiner har iboende svakheter. Hvert år tar jeg influensavaksinen med god effekt. Hvert tiende år tar jeg lungebetennelsesvaksine (10 års varighet). Dette er gode ting.

For meg er vaksiner en del av livet, trolig fordi jeg er vokst opp som misjonærgutt i det tropiske Thailand. Vi visste at vaksiner, injeksjoner, stikk og medisin kunne være goder som kunne redde oss fra smitte og sykdom: Hepatitt A & B, tyfoidfeber, stivkrampe, difteri, polio, rabies, kolera, tuberkulose, malaria, denguefeber & mer. Et lite stikk eller en kjapp pulverdrikk var oftest nok til å redde liv.

Hvor kommer vaksinemotstanden fra?

Men hvor kommer den massive vaksinemotstanden fra?

Den har eksistert gjennom årtier, lenge før den nyere tids koronavaksiner. Ikke minst i sosiale medier hvor særskilt selvoppnevnte «helse-eksperter» tar seg til rette ved å google og google og google. Og nåde den som ikke bøyer seg i støvet for deres «forskning» fra Google og Youtube!

Selv bruker jeg så lite medisiner som mulig. Jeg tar kun det vår fastlege og spesialister ber meg ta. Punktum. Min preferanse er å bevare sunnhet og helse gjennom kosthold, et aktivt liv, søvn og hvile, masse kjærlighet - og bibelbasert bønn til Herren i Jesu Navn om guddommelig beskyttelse. Men medisiner er nyttig - under kyndig, faglig veiledning.

Men hva med profetene?

I USA, Latin-Amerika og Afrika florerer det med profeter av alle sorter. Jeg er fristet til å skrive det i anførselstegn: «Profeter»....

Som jeg har skrevet ofte om gjennom de siste 12-14 årene, eksisterer det en slags «profetindustri» som bygger opp en serie av postulater som disse miljøene holder seg til. De siterer hverandre i ett sett i et slags lukket univers.

Under koronapandemien boltrer disse «profetene» seg vilt.

Men sannheten er at jeg kjenner ikke til en eneste profet i verden som faktisk profeterte PÅ FORHÅND at koronapandemien ville komme. I beste fall forteller de i etterkant om meget uklare tanker, drømmer og følelser som de hadde hatt. Dette er latterlig!

Idag florerer det med disse «profetene». De tjener fett på det. 

De er mest i utlandet. Men de finnes også i Norge....

Det verste er at en del gode folk i Norge lar seg forlede og forføre av dette. Noen har faktisk dødd takket være «profetenes» spinnville advarsler.

Døde av kreft i Salemkirken

Jeg glemmer ikke da jeg kom som medpastor til Salemkirken i Oslo i januar 1985. En to-barns-pappa hadde fått en kreftdiagnose, og legene ved Radiumhospitalet mente han hadde gode prognoser for å bli frisk ved velprøvet behandling.

Men den gode pappaen hadde gått på bibelskole, må vite! Og der lærte han å tro på Gud og ikke legevitenskapen. Så pappaen sa nei til all legehjelp....

Noen uker senere døde pappaen, og etterlot seg hustru og to små barn.

Hvilken tragedie!

Dette minner meg ikke lite om vaksineskepsisen og vaksinemotstanden i vår tid.

Gode hyrder?

Gode hyrder for hjorden eksperimenterer ikke med sine tros-spekulasjoner. En god hyrde gir sitt liv for menigheten.

I vår tid trengs mer enn noen sinne gode hyrder som hjelper hjorden til å leve trygt med Herren og i verden.

Hvis en pastor strør rundt deg med vaksineskepsis og vaksinemotstand, og spøker om de alvorlige helseutfordringene i vår tid - da er han og hun ikke en god hyrde.

Husk imidlertid at hvis noen er skeptisk til vaksinering, trenger vi å vise dem respekt og forståelse. Tvang og utstøtelse fører aldri frem.

Esekiel 34:2 fastslår med tyngde:

«Menneske, tal profetord mot Israels gjetere! Tal profetord og si til dem: Så sier Herren Gud: Ve Israels gjetere, som bare gjeter seg selv! Er det ikke sauene de skal gjete?»

Powered by Cornerstone