Kryssilden/Den apostoliske tjeneste gir styrke og åpner dører

Den apostoliske tjeneste gir styrke og åpner dører

Jan-Aage Torp
13. August 2021
Den apostoliske tjeneste gir styrke og åpner dørerEkteparene Torp og Winnæss koser seg på Lekter´n i Oslo den 13. juli 2021 - 17 år etter det forrige måltidet Jan-Aage inviterte dem på

Gud kalte meg i unge år til den apostoliske tjeneste, men det fantes ikke gode modeller som jeg kunne lære av.

Evangelisten Dick Reuben åpnet mine indre øyne for min tjeneste under en lunsj i 1998. Jeg var hans tolk under de mektige felleskristelige vekkelsesmøter i Ekeberghallen og Filadelfia Oslo i januar 1998, og jeg koste meg! Men en del av arrangørpastorene var nok i sjokk over at «den kontroversielle Torp» var på plattformen i hvert eneste møte i 14 dager.... 🙂

Reuben

Et par profeter hadde tidligere profetert om min apostoliske tjeneste, men Dick Reuben formidlet dype sannheter som gjorde at jeg faktisk kunne begynne å trives. Under lunsjen forklarte han meg hva Den Hellige Ånd hadde åpenbart for ham i en drøm, og i mange år etterpå fungerte han som en av mine veiledere i tjenesten.

Etter denne lunsjen begynte en rekke profeter - uavhengig av hverandre - å profetere i full offentlighet om min apostoliske tjeneste.

Jeg begynte å skjønne at jeg skulle være den jeg er: Noen ganger måtte jeg konfrontere synd og vranglære. Men grunnleggende og kontinuerlig kunne jeg kose meg med det jeg elsker mest, nemlig å formidle styrke til folk, og å åpne dører for deres liv og tjeneste.

Dette er hva jeg gjør i hele Europa, og i andre kontinenter.

I Norge er min apostoliske tjeneste gradvis blitt anerkjent. Men funksjonen har vært der i mange år.

Winnæss

Et eksempel som jeg har takket Gud for i disse dager er noe som skjedde lørdag 21. august 2004 da jeg inviterte den profetiske Per Ivar Winnæss og hans kone Valentina fra Brølende Lam i Hokksund på kinesisk restaurant sammen med mine gjester, Tom & Jane Hamon, fra Christian International i Florida. Tom er jo sønn av den levende legenden, Biskop Bill Hamon.

For øvrig har jeg gjort lignende ting med mange, mange andre også gjennom over 20 år, og med gledelige resultater, så dette er ikke et én-gangs-tilfelle.

Jeg hadde skjønt hvor viktig det ville være for Winnæss å bli koblet med bredere miljøer enn de snevre norske miljøer som ofte isolerer og ignorerer hverandre. Middagen ble en fulltreffer for alle. Jeg frydet meg over at ekteparene Hamon og Winnæss fant tonen!

«Mission accomplished!» tenkte jeg.

Siden den gangen har jeg kost meg år etter år over å lese konferanseannonser i kristne medier om at Per Ivar & Valentina har hatt Tom & Jane Hamon som gjestetalere.

Her ser vi et livskraftig eksempel på den apostoliske tjeneste i funksjon. Apostler gir styrke og åpner dører for andre tjenester. Profeter kan tale ut saker og ting, men det er apostler som får det til å skje.

Bakteppet

Dette er noe av bakteppet for Kairoskonferansen i Oslokirken som skal holdes om noen uker.

Käthe Annbjørg Kristoffersen på Flekkerøya, som i mange år har ledet Levende Vann i Kristiansand med sin ektemann Øystein, fikk på forsommeren et profetisk ord at en ny apostolisk og profetisk tid har begynt i Norge, og at nå er tiden kommet for å anerkjenne og å stå sammen i praksis. Per Ivar Winnæss mottok det samme fra Herren.

Käthe Annbjørg kontaktet oss dagen etter om dette, og Aina & jeg hadde opplevd det samme.

Tirsdag 13. juli 2021 - 17 år etter forrige gang - inviterte jeg på nytt Per Ivar & Valentina Winnæss ut, denne gang på lunsj og med Aina ved min side. Apostoliske og profetiske ledere deler livene sine med hverandre, og Aina & jeg ville markere at nye realiteter holder på å bli virkelighet. Jesus holdt måltid med sine disipler, og vi har lært som Jesu etterfølgere å holde måltid med hverandre.

Kairoskonferansen er ikke «bare en konferanse», men et uttrykk for hva Den Hellige Ånd gjør for denne nye apostoliske og profetiske tid.

Powered by Cornerstone