Arkiver/Tidlig (2001-2013)/Shavuot er Kirkens fødselsdag!

Shavuot er Kirkens fødselsdag!

21. Mai 2013

Aina Torp formidlet igår kveld en grunnleggende undervisning om betydningen av Shavuot og Pinsen, og Ordet ble stadfestet!

Shavuot er Kirkens fødselsdag!Aina, tolket av Jan-Aage (foto: Tor H. Lanton) Shavuot er Kirkens fødselsdag!Aina Torp underviser (foto: Tor H. Lanton)

Vår pinsefeiring på Gamle Banken Pub var blitt flyttet til mandag kveld, og pastor Aina underviste tydelig om hva Shavuot betyr for jødene, og hva Pinsen betyr for nytestamentlige kristne.

- Pinsen eller Shavuot har mange navn i Bibelen (Ukenes Fest, Innhøstningsfesten, og den seneste Førstegrøden). Den blir feiret på den femtiende dag etter Påsken, og Shavuot er tradisjonelt en gledesfylt tid av å gi takk og presentere ofringer av førstegrøden fra sommerens hvete-innhøstning i Israel. Navnet «Ukenes Fest» ble gitt fordi Gud befalte jødene i 3.mosebok 23:15-16 til å telle sju hele uker (i 49 dager), fra og med den andre dag i Påsken, og deretter presentere ofringer av førstegrøden til Herren som en varig forordning, sa Aina Torp og fortsatte:

- Shavuot var opprinnelig en festival for å uttrykke takknemlighet til Herren for velsignelse over innhøstningen. Og fordi den fant sted ved avslutningen av Påsken, fikk den navnet «Den seneste Førstegrøden». Feiringen er også tilknyttet at De ti bud ble gitt, og bærer derfor navnet Matin Torahor «at Loven ble gitt». Jødene tror at det var nøyaktig på denne tiden at Gud ga Toraen til folket gjennom Moses på Sinaifjellet.

Aina Torp fastslo at i Pinsen («Pentekost» er det greske navnet for «Ukenes Fest», som betyr «den femtiende dagen») var jøder fra mange nasjoner samlet i Jerusalem, slik Gud befalte, så scenen var satt for den kraftfulle utøsning av Den hellige ånd (Apgj 2), som var kjennetegnet av overnaturlig tungetale. Dette førte til den øyeblikkelige innhøstningen av 3000 menn og kvinner, og deretter til Apostlenes gjerninger!

- Shavuot, eller Pinsen, er egentlig den kristne kirkens fødselsdag, erklærte Aina Torp jublende!

Powered by Cornerstone