Arkiver/Tidlig (2001-2013)/Norge Idag: Engasjerende debatt med Jan-Aage Torp

Norge Idag: Engasjerende debatt med Jan-Aage Torp

13. Februar 2004
Norge Idag: Engasjerende debatt med Jan-Aage Torp

- Menn som ligger med menn, eller kvinner som ligger med kvinner skal ikke arve Guds rike, sa pastor i Oslokirken Jan-Aage Torp i NRKs debattprogram ”Rett på” i NRK P1 fredag.

I debattprogrammet "Rett på" møtte han Nils Riedl som selv er prest og lever i homofilt partnerskap.

Pastoren var også en av hoveddebattantene under TV2s Holmgang sist onsdag.

Norge IDAG ringer ham på vei til NRK fredag. På spørsmål om han har fått mange henvendelser etter debatten i TV2 svarer han;

-Jeg har fått flere henvendelser. Ikke fra folk som vil ha hjelp. Det er vel fordi jeg markerer så tydelig at jeg ikke lenger jobber så mye med dette. Men jeg har fått utrolig mye positive henvendelser, sier Torp.

-Kontaktet av folk som er sinte eller glade?

-Har ikke blitt skjelt ut en eneste gang. Det er litt uvanelig sier pastoren, før han brøler ut i latter.

I onsdagens Holmgang sa Torp rett ut at han syntes KrF var blitt for utydelige, og han mente kristne ikke burde ha problemer med å si hva de stod for.

-Homofili får konsekvenser for samfunnet. Jeg kan ikke forstå at KrF tar dette taktiske grepet og plutselig ikke vil uttale seg om det. For noen få år siden talte de klart om homofili.

-Derfor forventer jeg at det kommer klarere tale fra Dagfinn Høybråten enn det vi har sett i KrF de siste årene i dette spørsmålet.

Torp sa også at frikirkene står fast og samlet i synet på homofilt praktiserende, og den norske kirke også er i ferd med å komme i full retrett.

-Majoriteten av kristne i Norge og internasjonalt står samlet i dette synet.

Tekst: Raymond Haslien /Foto: Marion Haslien