Arkiver/Tidlig (2001-2013)/Et liv med bønn, faste og lovsang

Et liv med bønn, faste og lovsang

15. Januar 2004
Et liv med bønn, faste og lovsangPetter og Julie Torp på the Cotton Bowl i Texas (foto: Bjarte Ystebø)

(Norge Idag) Petter og Julie Torp, fra Lillestrøm, bor i California, hvor de begge er med i «The Call»-bevegelsen. De stortrives, og håper Gud vil la dem bli - men de reiser der Gud vil.

Før jul var 20 - 25 000 ungdommer samlet til bønn og faste på fotballstadionet Cotton Bowl i Texas under «The Call». Norge IDAG var tilstede, og midt i folkehavet fant vi de to norske ungdommene Petter og Julie.

Petter er assistent for Lou Engle, som leder «The Call»- bevegelsen, og Julie går på «The Call school», som er en bibelskole med fokus på bønn. For de som er med i «The Call»- bevegelsen, er stormønstringer som den i Texas, årets høydepunkt, og derfor kommer de hele veien fra California for å være med.

Studieavbrudd Julie, som var ferdig med andre klasse på Kristelig Gymnasium (KG) i Oslo i juni, regner med å reise hjem igjen til sommeren, men sier hun så langt har det beste året i sitt liv.

– Jeg liker det kjempegodt her, og har veldig lyst til å komme tilbake. Jeg vet enda ikke hva Gud vil, men jeg vil være der han ønsker at jeg skal være, og ser ikke bort fra å være i heltidstjeneste, sier hun.

Petter traff på Lou Engle og Che Ahn, som er de to fremste lederne for «The Call» i 2001, og hans administrative talent har gjort at han nå er en nøkkelmann i «The Call»-sammenheng, og på arrangementsdagen var han høyt og lavt, for å se at alt gikk på skinner, i den svært velorganiserte mønstringen av ungdommer.

Petter, som gikk på «The Call school» i fjor, vurderer å studere økonomi, men blir på «The Call» så lenge Gud vil.
– Jeg liker meg veldig godt i USA, med både folk og samfunn. På «The Call» handler alt om å være med Gud, og man reklamerer ikke med store navn og kjente predikanter, men samles bare i bønn, faste og lovsang. På skolen vi driver handler det også om total overgivelse til Jesus, og man setter alt annet til side, sier han.

Trives i varmen
De to ungdommene, som er barn av den kjente pastoren Jan-Aage Torp, bor i solfylte Pasadena i California. Det gode været kan vel bidra til å holde dem i USA, men kanskje har Herren noen «The Call»-ungdommer å sende til Norge. Med fokuset på bønn, faste, Israel, abortkamp og samfunnsreformasjon, kunne det ryste en underholdningsfokusert generasjon til å forandre landet.

Redaksjonen, Norge Idag

Powered by Cornerstone