Arkiver/Sammen igjen!

Sammen igjen!

Aina Torp
01. Juli 2018
Sammen igjen!Anne-Margrethe & Arne Øystein Lorentzen iformiddag (foto: Jan-Aage Torp)

Iformiddag besøkte Bergens-ekteparet Anne-Margrethe & Ame Øystein Lorentzen Oslokirkens gudstjeneste under deres besøk i hovedstaden. For Oslokirkens pastor-par Aina & Jan-Aage Torp var det hjertegodt å treffe dem. De var nemlig separert l nesten to år, og håp om forsoning syntes å være ute. Men Gud ville det annerledes!

Anne-Margrethe & Ame Øystein Lorentzen giftet seg i 1994. Hun en ekte bergensdame. han fra Gildeskål.

Men etter 14 års ekteskap, så alt ut til å rakne. 

Høsten 2008 flyttet Ame Øystein til Osloregionen. og begynte å gå i Oslokirken. Anne-Margrethe kjøpte seg ny leilighet i Bergen . 
 
. Jeg snakket og ba ofte med Arne når han kom på møter eller Healing Center. forteller pastor Jan-Aage Torp. - Selv om det ytre sett syntes som at ekteskapet med Anne-Margrethe var over, hadde jeg en følelse av at han fortsatt var glad i heme. Men jeg sa ingen ting om dette. Arne fortalte om ting som var vanskelig, men det syntes egentlig ikke for meg å være noe ugjenopprettelig, utfra hva han sa. Han var mer enn villig til å tilgi. og å be om tilgivelse. Det var ikke noe grunnleggende svik eller skjulte ting som skilte dem. Jeg ba Gud vise meg om forholdet kunne repareres. Hvis Guds svar var ja, ville Han vise det for Ame. men også for hans fraseparerte hustru i Bergen. Guds natur er jo å bringe sammen det som Han har sammenføyet. 
 
- I juni 2009 talte jeg på Norge Idags sommerkonferanse på Bildøy. I en pause kom en hyggelig dame til meg. nemlig Anne-Margrethe. Hun sa til meg at hun fortsatt elsker Arne. Hun understreket at hun hadde tilgitt ham. og var villig til å be om tilgivelse. Jeg sa ingen ting. bare bevarte det i mitt hjerte. fortsetter pastoren, 
 
Men i november nevnte Arne Øystein for Jan-Aage at han ville ta en tur til Bergen for å ordne noen praktiske ting. bl a hos Anne-Margrethe. 
 
- Jeg opplevde at Herren talte til meg om at noe var på gang, men jeg valgte fortsatt å tie. fortsetter Jan-Aage. - Dette måtte jeg overtate til Den Hellige Ånd å gjøre! 
 
Ame Øystein ble like godt hos Anne-Margrethe en hel uke. Han snakket med Jan-Aage pA telefonen. og noe var tydeligvis i gjære. selv om det var vanskelig. 
 
Torsdag 26.november 2009 var det husmøte blant Oslokirkens venner, etter at Oslokirken hadde lagt ned sin offentlige virksomhet tre måneder tidligere. og Jan-Aages venn fra India. profeten og læreren Chandrakumar Manickam, forkynte Guds Ord. 
 
- Det var et veldig profetisk møte. erindrer Jan-Aage. - Men etter møtet havnet Lorentzens i heisen med Chandrakumar. Der fikk han et profetisk budskap til dem om at de to hører sammen. Da hadde Arne Øystein ropt til Gud på forhånd om en bekreftelse. Her I heisen kom det. Gud grep inn, jubler Jan·Aage. 
 
Så flyttet Anne-Margrethe & Ame Øystein sammen igjen i den nye leiligheten i Bergen. Nå har de bodd sammen i over åtte år som et lykkelig par. Som tjener Jesus sammen.
 
- Vi er like foreksket idag, sier Anne-Margrethe og Arne Øystein da de besøker Oslokirkens gudstjeneste iformiddag.
Powered by Cornerstone