Arkiver/Mer om livets hensikt

Mer om livets hensikt

11. August 2014

Restoration Oslokirken var samlet igår for lovsang og Ordet, og fokuset var igjen på livets hensikt. 

Mer om livets hensiktThomas Carlyle sa: «Mannen uten en hensikt er lik et skip uten ror, en omstreifer, en ingentng, et ikke-menneske".Pastorene Aina & Jan-Aage spurte: -Hva driver ditt liv?

Svaret kom fra Forkynneren 4:4 som sier: «Jeg så at alt strev og all dyktighet kommer av at den ene misunner den andre.» De stilte granskende spørsmål om hva som motiverer våre valg: Skyld, skam, mindreverd, arroganse, hevn....

-Disse spørsmål må bli klargjort i våre liv, sa de. -Ellers vil vi aldri oppleve tilfredsstillelsen av å oppfylle vår Gud-gitte bestemmelse, idet de siterte Thomas Carlyle: «Mannen uten en hensikt er lik et skip uten ror, en omstreifer, en ingentng, et ikke-menneske".

Aina & Jan-Aage understreket at vi lever for evigheten: -Vi er skapt for å vare i evighet. Forkynneren 3:11 erklærer at «alle tider har han lagt i menneskenes hjerte». De sitarte Abraham Lincoln som sa: «Sannelig ville ikke Gud ha skapt et slikt vesen som mennesket for å eksistere i bare én dag! Nei, nei, mennesket ble skapt for udødelighet!"

-Det setter virkelig alt i perspektiv å vite at våre liv avsluttes ikke her på jorden. Hva vi enn velger her på vår jord har innflytelse på evigheten! 

Powered by Cornerstone