Mer om livets hensikt

11. August 2014

Restoration Oslokirken var samlet igår for lovsang og Ordet, og fokuset var igjen på livets hensikt. 

Mer om livets hensiktThomas Carlyle sa: «Mannen uten en hensikt er lik et skip uten ror, en omstreifer, en ingentng, et ikke-menneske".Pastorene Aina & Jan-Aage spurte: -Hva driver ditt liv?

Svaret kom fra Forkynneren 4:4 som sier: «Jeg så at alt strev og all dyktighet kommer av at den ene misunner den andre.» De stilte granskende spørsmål om hva som motiverer våre valg: Skyld, skam, mindreverd, arroganse, hevn....

-Disse spørsmål må bli klargjort i våre liv, sa de. -Ellers vil vi aldri oppleve tilfredsstillelsen av å oppfylle vår Gud-gitte bestemmelse, idet de siterte Thomas Carlyle: «Mannen uten en hensikt er lik et skip uten ror, en omstreifer, en ingentng, et ikke-menneske".

Aina & Jan-Aage understreket at vi lever for evigheten: -Vi er skapt for å vare i evighet. Forkynneren 3:11 erklærer at «alle tider har han lagt i menneskenes hjerte». De sitarte Abraham Lincoln som sa: «Sannelig ville ikke Gud ha skapt et slikt vesen som mennesket for å eksistere i bare én dag! Nei, nei, mennesket ble skapt for udødelighet!"

-Det setter virkelig alt i perspektiv å vite at våre liv avsluttes ikke her på jorden. Hva vi enn velger her på vår jord har innflytelse på evigheten! 

Powered by Cornerstone