Gud frir kjærlig til en nasjon

"Kan et land bli til på én eneste dag?"
19. Mai 2014

I et sterkt budskap igår om en nasjons kristne verdier talte Pastor Jan-Aage utfra Jesaja 66 om hvordan Gud lokker en nasjon til seg selv.

Gud frir kjærlig til en nasjonJan-Aage & Aina Torp kledd for feiringen av Norges 200-årsjubileum-Budskapet i Jesaja 66 er ikke at en nasjon blir født på én enkelt dag, men at fødselen og utviklingen av nasjonen er en vedvarende forelskelse som omfatter lyst og glede: "dere skal drikke og glede dere" (vers 11), og "dere skal se det med glede i hjertet dere skal gro som det grønne gress. Herrens tjenere skal kjenne hans hånd, men fiendene får merke hans vrede." (vers 14), gjenga Jan-Aage.

-Hvis vi tenker at å reformere en nasjon dreier seg først og fremst om regler og lover, da tar vi feil. Den kristenbaserte grunnlov og lovene i en nasjon har betydning i den grad de reflekterer erfaringen av Guds underfulle hensikter, planer, vilje, omsorg og kjærlighet til individer, familier og samfunn i en nasjon, sa Jan-Aage Torp. -1814-grunnloven var et utmerket stykke arbeid, men oppdraget i vår nasjon er uavsluttet. Vi trenger å motta inn i våre liv som individer, familier, menigheter og samfunn kjærligheten og sannheten fra Gud. Hans Nåde vil til syvende og sist frelse vår nasjon, Norge!

Jan-Aage understreket at disse prinsipper gjelder for enhver nasjon: -Tilogmed den moderne Europeiske Union-strukturen ble unnfanget av to gudfryktige menn, Konrad Adenauer og Robert Schuman. Men så valgte EU å understreke finansielle og kapitalistiske verdier som definisjonen på unionen, og dette fremmedgjør folket fra Gud. Europa trenger å erfare Guds Nåde, betonet Jan-Aage idet hans kone Aina ledet tilbedelsen og nattverden.

Powered by Cornerstone