Arkiver/Namibieren i Oslo

08. August 2013

Eugene (34) fra Windhoek ble født på nytt som 18-åring på det katolske skolekapellet. Gud ledet ham til Oslo.

Namibieren i Oslo

Eugene Ian van Wyk ble født i 1977 under apartheidtiden av namibiske foreldre, og var en vanlig, aktiv fyr. Han utmerket seg i fotball i en slik grad at han nesten fikk et fotballstipend utenlands.

Eugene ble oppdratt som nominell metodist, men i 16-års-alderen begynte han å søke den åndelige virkelighet. Han undersøkte flere religioner, men det som virkelig fanget hans oppmerksomhet var tele-evangelisten fra Bahamas, Myles Munroe. -Munroes undervisning om livets hensikt brakte forandring i mitt liv, sier Eugene.

På et katolsk skolekapell den 12.august 1996 kl 09 om morgenen hørte Eugene et vitnesbyrd fra en karismatisk sjømann, og han tok en fast beslutning om å følge Herren.

-Jeg begynte å følge Jesus målrettet, og da jeg flyttet for å studere i Stellenbosch, Sør-Afrika (B.A. Arts & B.A. Occupational Theapy) i 1997-2002, ble jeg involvert i en karismatisk studentmenighet, et godt åndelig hjem å vokse i, sier Eugene.

Namibieren i Oslo

Deretter flyttet Eugene og hans bestevenn og medstudent i Stellenbosch, Elton Black, tilbake til Windhoek og plantet en menighet.

-Det var spennende. Nye grenseoverskridelser. Vi begynte fra scratch ut fra et husbasert bibelstudium, minnes Eugene.

I 2008 ble Eugene ledet inn i dypere dimensjoner gjennom Ariel Gate Ministries og apostel Natasha Vermaak, og lærte realiteter i Guds kongedømme.

I august 2010 kom Eugene på stipend til Høyskolen i Oslo for å gjennomføre videregående studier.

Eugene sier med sitt karakteristiske smil: -Jeg elsker Norge og nordmenn.

Pastor Jan-Aage legger til: -Vi elsker Eugene!

Eugene & Jan-Aage er forenet i sin lidenskap for Jesus - og Manchester United!

Foto: Aina Torp