Arkiver/Generasjons-menighet for misjon

Generasjons-menighet for misjon

Torpene tjenestegjorde i Canton, Ohio
11. November 2013

Aina & Jan-Aage Torp tjenestegjorde på søndag i 3 gudstjenester i menigheten Cathedral of Life i Canton, Ohio med sine 500 medlemmer, og med Dana & Nan Gammill som pastorer. Menigheten tok imot deres budskap med stor åpenhet. -Men vi var selv berørt, sier Aina Torp.

Generasjons-menighet for misjonAina tjenestegjør i Cathedral of LifeGenerasjons-menighet for misjonAina feiret sin fødselsdag på lørdag i "Amish country" sammen med pastorer Dana & NanDana og Jan-Aage har utviklet en relasjon i omlag 10 år, idet de er begge medlemmer av International Coalition of Apostles (ICA). -Men jeg var likevel overrasket da han plutselig for ett år siden inviterte Aina & meg til å tjenestegjøre i Canton. Da det endelig skjedde, har det vært en sterk opplevelse for oss! Vi er inspirert av sunnheten og livskraften i denne menigheten, sier både Aina & Jan-Aage.

Cathedral of Life ble grunnlagt i 1984 av Rev & Mrs Herschel Gammill, som er fortsatt aktivt involvert i menigheten. For 15 år siden ble lederskapet overrakt til Dana. Nå er menigheten blitt multikulturell og betjener byen på praktiske måter.

Spesielt iøynfallende er "The Inn at Belden Village". Det er "Et Bosted for de Eldre", der omlag 100 eldre bor i vakre fasiliteter på tomten ved siden av kirken. Alt er toppklasses, og de eldre tas hånd om med kjærlighet og det ytterste fokus på kvalitet på enhver måte. -Det er vår måte å betjene mennesker på her i Cathedral of Life, sier Nan Gammill som er administrerende direktør for "The Inn".

Generasjons-menighet for misjonNan Gammills kontor-Jeg skulle ønske at folk i Norge kunne ha et sånt sted der de kan bli gamle, sier Aina & Jan-Aage. -Norge er så rikt i penger, men vi behandler de eldre så halvhjertet.

Menigheten betjener ungdommene og familiene i Canton-området gjennom sine sosiale og evangeliserende satsinger, og har en sterk betoning av disippelgjøring.

Generasjons-menighet for misjonDen sterke lovsangen i Cathedral of Life blir ledet av Dede Gammill-Jeg er imponert over deres administrative styrke, sier Jan-Aage, som har gitt fornyet fokus på dette i Oslokirken gjennom de siste månedene. -Vi lærer masse fra pastor Dana og hans stab, særskilt fra hans administrasjonspastor og sønn, 23-årige Mike.

Hjerteslaget i Cathedral of Life er verdensmisjon. Dana & Nan elsker nasjonene, og har hatt omfattende tjenestegjøring i Nigeria, Sør-Afrika og Irland, pluss mange andre nasjoner. Norge kommer snart også på kartet deres.

I gudstjenestene på søndag tjenestegjorde Aina & Jan-Aage om Hiskias liv, om generasjonene, om gjenopprettelse, og om misjon. Gjensvaret var overveldende.

Jan-Aage gleder seg over selskapet til 3 generasjoner Gammill, alle sterke Guds menn: Herschel, Michael og Dana