Arkiver/Misjonær dømt for alvorlige seksuelle overgrep

Misjonær dømt for alvorlige seksuelle overgrep

08. November 2003
Misjonær dømt for alvorlige seksuelle overgrep

Bolivia-misjonæren som har vært tilknyttet Oslokirken og Seierskirken gjennom en årrekke på grunn av de familiære bånd til vår pastorfamilie, er blitt dømt i Tønsberg Tingrett til fem års betinget fengsel og 15.000 kroner i oppreisning til hvert av de 16 ofrene, som alle har vokst opp på barnelandsbyen i Cochabamba, Villa Nueva Esperanza («Nytt Håp»), under hans lederskap. Han har vært utsending fra Betania Pinsemenighet i Tønsberg som er tilknyttet Pinsevennenes Ytre Misjon (PYM).

- Dette er en dyp tragedie for de mishandlede barna og vår egen familie, og vi tar sterkt avstand fra hans grove seksuelle overgrep og forførelser som pågikk gjennom minst 15 år, uttaler pastor Jan-Aage Torp. - Personlig tar jeg avstand fra alle forsøk på å bagatellisere disse rystende seksuelle overgrepene. Dommen i Tønsberg Tingrett fastslår at dette var alvorlige overgrep, det var ikke «lek med barna». Ord kan ikke uttrykke hvilken smerte vi føler og hvilket svik vi opplever. Vi vil intensivere kampen mot seksuelle overgrep. Vi vil legge enda mer vinn på at alle deler av våre virksomheter og relasjoner skal være trygge for både barn og voksne, og vi fortsetter den tydelige grensesettingen som vi måtte fastslå da vi fikk bekreftet mistankene i juni 2001, som understreker at Oslokirken har etter beste evne forsøkt å hjelpe den overgrepsdømte misjonæren og hans nærmeste til å få den beste faglige medisinske hjelp og juridiske bistand, foruten åndelig veiledning.