Arkiver/Den første tid (2001-2009)/Fruktbærende samarbeid med Ellel Ministries

Fruktbærende samarbeid med Ellel Ministries

01. August 2009

Oslokirken har hatt gleden av å utvikle et tett samarbeid med Ellel Ministries for Sentral- og Øst-Europa, basert i Budapest, siden vi var i planleggingsstadiet i januar 2003.

Ikke alle kjenner til hvilket forhold vi har til Ellel Ministries International.

Fruktbærende samarbeid med Ellel MinistriesSharon & Otto Bixler sammen med Peter & Fiona Horrobin, som aldri har vært i Oslokirken men som Jan-Aage kjenner fra internasjonale fora. Fruktbærende samarbeid med Ellel Ministries

Ellel Ministries ble startet i England i 1986 av engelskmannen Peter Horrobin (født 1943), og er etablert på alle kontinenter. Navnet «Ellel» kan på hebraisk tolkes som «Herrenes Herre». Ellel har ikke noe hovedkvarter, men ledes av eksekutivlederskapet med Peter & Fiona Horrobin som ledere. Eksekutivlederskapet har det overordnede ansvaret for alle land og regioner. Ellel Grange ved Lancaster, England var det første senteret, og har vært kjært for mange nordmenn, ikke minst, men Ellel Grange er ikke hovedkvarteret, i motsetning til hva noen tror.

Fruktbærende samarbeid med Ellel MinistriesOslokirken har alltid tatt varmt imot deltagere fra Ellel Norge. Her fra et seminar der Jan-Aage Torp tolket for Sharon Bixler.

Siden 1991 har ekteparet Otto & Sharon Bixler fra California vært på fulltid i Ellel Ministries, men i 2001 ble de utpekt av eksekutivlederskapet i Ellel Ministries til å etablere virksomheten for Sentral- og Øst-Europa, med base i Budapest, Ungarn. Basen utenfor Budapest, Ur Retje, betjener først og fremst hele regionen Sentral- & Øst-Europa, ledet av Bixlers, men tjener også som senter for Ellel Ungarn med egen leder, ungareren Tamas Kovacs..

Otto & Sharon har etablert Ellel i 28 nasjoner, inklusive det russiske Sibir.

Otto har vært medlem av Ellels internasjonale eksekutivlederskap siden 2001.

Forholdet mellom Ellel og Oslokirken er basert på det personlige vennskapet mellom Otto Bixler og Jan-Aage Torp som i 2001-2003 møttes da de tjenestegjorde sammen som talere ved store konferanser i Tyskland og Kazakhstan, og med særskilt anbefaling av Dr. Peter Wagner som leder organisasjonene International Coalition of Apostles (ICA) og International Society of Deliverance Ministers (ISDM) der både Peter Horrobin og Jan-Aage Torp er medlemmer.

Fruktbærende samarbeid med Ellel MinistriesRoger Pook, assisterende leder for Ellel Sentral- og Øst-Europa, har ofte tjenestegjort i Oslokirken.

Forholdet mellom Ellel Sentral- og Øst-Europa og Oslokirken har fra 2003 vært sanksjonert av Ellels internasjonale eksekutivlederskap.

Otto & Sharon, samt deres medarbeidere i Budapest, det engelske ekteparet Roger & Christine Pook, har tjenestegjort flere ganger i Oslokirken, og har tatt imot flere av våre medarbeidere til opplæring og rådgivning ved Ur Retje.

De siste par årene har Ellel vært til spesiell hjelp for Jan-Aage Torp idet Ann-Christin forlot ham i januar 2008. Otto & Sharon Bixler har forsøkt å veilede både Ann-Christin og Jan-Aage, og opplevde dyp skuffelse da den tilsynelatende vellykkede ekteskapsveiledningen fra august 2007 til januar 2008, likevel ikke ble tatt til følge.

- Ellels veiledning for meg personlig har vært uvurderlig, understreker Jan-Aage.

Ellels grunnlegger, Peter Horrobin, opplevde noe lignende i 1987, kort tid etter at Ellel ble etablert, og i 1994 giftet han seg med Fiona. Peter har alltid hatt sterk tro på ekteskapets ukrenkelighet. Smerten ved det uønskede samlivsbruddet i 1987 har vært forsterket av feilaktige rapporter i pressen og sosiale medier om hans skilsmisse og gjengifte, som er basert på rykter, uvitenhet om fakta, og forvrengning av sannheten.

Ellel Norge ble en stiftelse i 2005 og fikk sin første base utenfor Oslo i leide lokaler i underetasjen til Lørenskog Frikirke. Gunvor Rekstad har ledet arbeidet i Ellel Norge siden da. Ellel Norge har ikke noen etablert relasjon med Oslokirken, men vi velsigner dette viktige arbeidet, sier Jan-Aage Torp.